Matties

Dit is mijn nieuwe mattie. Hij heet Wolfy. Dat betekent wolfje in het Engels. Hij is een Golden Retriever. Dat betekent ‘gouden terugbrenger’. Zijn voorouders waren ook goed in jagen. Maar dan niet om muizen te vangen in Amsterdamse pakhuizen, zoals de mijne, maar om te helpen bij de jacht. Als hun mens een hert of haas schoot, brachten zijn voorouders die naar hem terug. Of naar haar, want een jager kan natuurlijk ook een vrouw zijn. Maar jagers waren vroeger meestal mannen. Wolfy jaagt niet. Hij is nog veel te klein. En zijn mens is geen jager. Wolfy is drie maanden oud. Hij is een puppy.

Vandaag gingen we samen naar het strand. In de auto. Daar gingen we eerst even worstelen. Ik begon, en Wolfy aapte me na. Want Wolfy is een puppy, en die apen je de hele tijd na. Dat vind ik niet erg, want daar leren ze van. Dat worstelen vond mijn mens niet zo handig, want daardoor raakten onze riemen in de knoop. En toen ze probeerde onze riemen uit de knoop te halen, ging Wolfy in de riem bijten. Want Wolfy is nog een puppy, dus bijt hij in bijna alles. Dat is lekker voor zijn tandjes.

Toen we bijna bij het strand waren, waren we dus eigenlijk al moe. Gelukkig heb ik altijd een geheime voorraad energie. Dus toen ik de zee rook, ging ik heel druk doen. En Wolfy dus ook, want hij aapt me na. Toen we eindelijk stil stonden en mijn mens de autodeur opendeed, probeerden we tegelijkertijd door die deur naar buiten te springen. Dat lukte bijna. Mijn mens hield ons tegen.

Daarna gingen we racen op het strand. Wolfy kan nog niet zo goed racen. Ik wel. Dus ik ging iets minder hard racen. Anders kon Wolfy me niet volgen. Daarna pakte mijn mens een bal. En vergat ik Wolfy. Zo gaat dat bij mij. Een bal is het allerleukste wat er bestaat. Nog leuker dan een mattie.

Toen we terug naar huis reden, vielen we allebei meteen in slaap. Thuis hebben we nog even geworsteld. Om goed te kunnen worstelen, moet je namelijk heel veel oefenen. Daarna heb ik Wolfy geleerd hoe je languit op de vloer in slaap moet vallen. Dat denk ik tenminste, want toen ik heel even een oog opendeed, zag ik dat hij hetzelfde deed als ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *